Reactie op internetconsultatie Wet Toekomst Pensioenen

Datum: 2021-05-11, Categorie: Nieuws

Meer aandacht en bewustzijn wenselijk bij politiek en wetgever voor verzekerde regelingen en PPI’s; werkgevers én werknemers worden met een probleem opgezadeld omdat elders een probleem opgelost moet worden.

- Helen Taylor Parkins en Corine Hoekstra reageren namens het RPA en Blom Veugelers Zuiderman Advocaten op internetconsultatie Wet Toekomst Pensioenen.

Waarschuwen voor het risico van pensioenarmoede, met name bij jongere werknemers, en voor meer ‘witte vlekken’ en bij de politiek en wetgever meer aandacht vragen voor de verzekerde pensioenregelingen en Premie Pensioen Instellingen (PPI’s). Dat waren de primaire drijfveren voor beroepsorganisatie RPA (Register Pensioenadviseur) om samen met het in het pensioenrecht gespecialiseerde advocatenkantoor Blom Veugelers Zuiderman Advocaten door middel van een consultatiedocument te reageren op de internetconsultatie Wet Toekomst Pensioenen van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. In onderstaand artikel lichten RPA-voorzitter Helen Taylor Parkins en advocaat Corine Hoekstra hun uitgebreide reactie toe. “We zijn tevreden als we bij onze politieke en wetgevende stakeholders gehoor vinden voor onze standpunten en er duidelijke wetgeving komt op pensioengebied.”

Lees het hele artikel in PDF

Nieuws overzicht

Nieuws archief